luni, 5 septembrie 2011

Viata...asa cum e ea!


            Viata...nu-i o petala de trandafir, roz, parfumata! Dar nicio groapa cu nisip miscator. Viata e ceva sublim, de care nu trebuie sa profiti, ci doar sa o traiesti asa cum trebuie! Ai doar o viata, asa ca fa lucruri pe care, daca ai avea ocazia sa le privesti din afara, sa te faca mandru!

            Viata...pare asa luuuuuuunga! Dar iti poate fi redata intr-un minut. Ia fiecare clipa in parte, traieste-o, fa lucruri prin care sa le areti celor din jurul tau parfumul ei divin! Imbie-i si pe altii la o viata ce merita traita! Viata-a nu se confunda cu un joc. In joc ai mai multe incercari. Ei bine, in viata, ai doar una! Daca profiti, vei risca, pentru ca accidentele sunt prezente peste tot! Violenta...sa nu mai vorbim! Trebuie sa fi "cu ochii-n patru", pentru ca altfel se pot intampla multeeee... Deci cum ziceam, viata nu-i tocmai roz. Nu e cum ne asteptam, pentru ca intotdeauna suntem luati prin surprindere de ideile SUBLIMULUI, mult mai ridicate decat ale noastre. Chiar atunci cand crezi ca te obisnuiesti cu "felul ei de a fi", exact atunci apare...NOUL! E ca atunci cand stai fata in fata cu un om pe care nu-l cunosti si iti poveste o intamplare. Exact atunci cand crezi ca stii finalul, el schimba cursul povestii. Viata e o bucatica din perfectiunea absoluta. Ea merge inainte indiferent de ce asteptari ai tu, de ce dorinte ai sau chiar si de relatiile pe care le ai sau la care visezi. Ea nu tine cont de tine, de noi sau de imprejurari. Ea isi urmeaza cursul ei "familiar", tot inainte. Niciodata la dreapta sau la stanga. Drumul nostru in viata va fi mereu INAINTE, pentru ca viata nu are volan, frane, ambreaj sau acceleratie! Ea are doar o viteza si doar o directie! Cea fireasca si normala, cu care oricat ai incerca nu te vei obisnui!

            Cursul unei vieti normale se sfarsete brusc, pentru ca e capat de linie. Trenul nu se va opri niciodata fara acel zgomot de frane, cu care multi ne-am familiarizat. El se opreste, cu zgomot, dar cu siguranta lasa ceva in urma lui! Lasa si tu ceva in urma ta. Dar ai grija sa nu fie zgomot! Ci un sunet placut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu