miercuri, 12 octombrie 2011

Iubirea...


            Ce va inspira cuvantul IUBIRE? Ei bine, eu cand ma gandesc la acest cuvant, imi vin in minte urmatoarele: pasiune, incredere, sinceritate, caldura, unitate, divinitate, frumos, culori, trandafiri... si multe altele.

            Cum se naste iubirea intre prieteni? Ei bine, ajung sa se apropie si se incred unul in altul, pentru ca fiecare persoana simte nevoia de a avea o alta langa ea atunci cand are nevoie. Simte nevoia de a impartasi cu cineva clipele frumoase si cele rele. O persoana se numeste PRIETEN in momentul in care renunta la confortul lui pentru a fi alaturi de o alta persoana. Noi ne punem increderea de cele mai multe ori in persoanele care isi petrec majoritatea timpului in prezenta noastra si incearca sa ne ajute si sa ne fie alaturi in momentele din viata noastra, fie ele bune sau rele. Un prieten este acela care te accepta asa cum esti, cu calitati si defecte, fara sa te puna sa te schimbi in vreun fel. Iubirea de acest tip leaga doua persoane vesnic, este o iubire divina, care nu raneste si nu desparte doua fiinte definitiv. Este o iubire pura, simpla, neutra. Nu are bariere si nu prea intalneste obstacole. Chiar daca intalneste obstacole, intotdeauna stie cum sa le ocoleasca si sa treaca peste ele. Iubirea aceasta se inalta pana la cer si se transforma in eternitate. Un prieten adevarat niciodata nu te va lasa sa te afunzi in neant, te va prinde de mana, iti va zambi si te va scoate de acolo. Si asta nu pentru ca urmareste ceva, nu pentru ca are interesele lui, ci din simplul fapt ca te IUBESTE cu o iubire pura, simpla. Vor exista momente in care, cu toate ca pana atunci totul a fost roz, sau aproape roz, te va lasa pentru un timp sa te zbati singur. Nu intra la banuieli, nu ii pune la incercare increderea. Nu a facut asta pentru a te dezamagi, ci pentru ca in viata fiecaruia exista momente in care te inchizi in tine, vrei sa stai departe chiar si de cele mai iubite persoane, pentru limpezirea gandirii. Iubirea unui prieten trebuie mereu apreciata. E ca atunci cand privesti in gol, fara nicio speranta, iar de la orizont se vede cineva venind spre tine, incredintandu-ti o putere ce nu se poate exprima in cuvinte. Acea putere e exact iubirea unui prieten, oferita in schimbul prieteniei tale cu acea persoana. E cel mai frumos sentiment din viata. Sa fi inconjurat de prieteni care te sustin, care iti sunt alaturi si lupta alaturi de tine in cel mai crunt razboi. Sa stii ca orice ti s-ar intampla, oricat de grav te-ai rani sau ai cadea, va fi acolo, sa te ajute, sa te sustina, sa fie alaturi de tine. 

 

             Nu te intrista in niciun moment de singuratate, poti fi sigur ca CINEVA se gandeste la tine si la cum sa iti fie alaturi. Trebuie doar sa depui un efort sa observi acest lucru si sa accepti acea IUBIRE! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu