duminică, 22 ianuarie 2012

Un nou inceput


            22.01.2012

            Prima zi din noua mea viata. Si incepe cam asa... 
            Trezita la ora 7:44 dupa o luuuuunga noapte de distractii (cum sa nu te distrezi la propriul majorat?) de plansetele minunatei Sofia (nepotica mea), in ciuda disconfortului provocat ma trezeeeeesc...cu greeeeu...din paaaaat!!! Ok...trece. :) Astept cu nerabdare cadoul ADEVARAT (de la 00:00), dar el intarzie sa apara (vrea sa isi faca intrarea spectaculos). Bun, dar sa nu ma pierd in detalii.
             Inca de azi-noapte cand ma intorceam acasa mi-am dat seama ca se vor produce niste schimbari in viata mea dupa aceasta zi. E adevarat, 18 vine imediat dupa 17, teoretic nu e nicio diferenta. Ei bineeeeee...ESTE! Devi responsabil de ceea ce faci, raspunzi pentru tine, devi mai constient de pericole si etc...cred ca deja v-am plictisit :)). Daaar asta nu e tot. Lumea din jur incepe sa prinda alt contur, mai real. Te desprinzi usor din visare si cu greu, dar realizezi totusi ca ceva nu va mai fi la el, si anume TU. Te schimbi, pentru ca asta face toata lumea. Incepi sa intri in rand cu lumea. Dar eu nu voi renunta la copilul din mine. Evident, maturitatea este o etapa din viata fiecarei persoane, nu spun ca nu e importanta, dar asta nu inseamna ca iti "gonesti" copilul din tine. 

             Lumea poate fi vazuta foarte usor ca o inchisoare a viciilor. Te prinde, te cuprine, odata inconjurat de ea, nu mai scapi. Trebuie sa sti sa te feresti, sa nu cazi in capcane. Unele situatii te vor deprima mai mult decat altele, dar trebuie sa inveti sa le faci fata. Am invatat ca in viata daca castigi o batalie, te bazezi doar pe ea si esti in pragul esecului, in pragul pierderii intregului razboi. Nu lasa bucuria sa iti fure atentia. Axeaza-te pe ceea ce chiar conteaza pentru tine, pe castigarea razboiului, nu a unei singure batalii. A castiga o batalie nu inseamna ca ai castigat intreg razboiul. Noi ne aflam in mijlocul haosului, si, bineinteles, noi suntem creatorii lui. Totul porneste de la noi, de la atitudinea pe care o avem in societate. Nimeni nu ne poate spune cum sa fim, ce sa facem. Dar trebuie sa stim ca generatiile care vin dupa noi ne au pe NOI ca si exemplu. 

            Ce exemplu le dam noi? 

            18->22.01.2012...INCA o zi obisnuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu