marți, 7 februarie 2012

Ce trebuie ştiut...

            Viaţa, un cuvânt complex. Ridică destule întrebări fără răspuns. Aşa e, viaţa vine fără un manual de instrucţiuni, de cele mai multe ori învăţăm din greşelile noastre sau/şi ale celor din jurul nostru. Ca să înţelegem ceva, de cele mai multe ori trebuie să ne dăm singuri cu „capul de pereţi”. 
            De multe ori ne lăsăm conduşi de sentimente precum tristeţe, dezamăgire, eşec, izolare, lipsuri, greşeli, remuşcări, regrete, resentimente. Şi unde ajungem? Într-un colţ în care suntem doar noi, „uiaţi de lume”, într-un colţ în care ne purtăm absolut singuri de grijă. Uneori avem nevoie de un astfel de „refresh”, dar dacă deja e prea des, înseamnă că avem o problemă. Noi suntem în stare să zidim şi să doborâm ziduri. Da, noi! Avem puterea să încurajăm sau să demoralizăm. Trebuie ca fiecare din noi să înţeleagă ceva. Atunci când noi spunem „Vai ce crudă e viaţa, nu merită trăită! E aşa rea cu mine! Numai lovituri îmi dă!”, nu sunt lovituri, iar viaţa nu e o persoană, nu poate fi reprezentată fizic ca să ne lovească, să fie rea sau crudă. Astea toate sunt doar epitete. Atunci când viaţa ne „loveşte”, defapt e doar o lecţie pe care o primim. Depinde de noi dacă acea lecţie se repetă sau nu. Când avem parte de un eşec, trebuie să învăţăm că pentru a avea succes trebuie să muncim mai mult, să punem mai mult suflet în ceea ce facem, sau poate nu ne-am dorit cu adevărat acel lucru. Sau, când avem parte de o dezamăgire, trecem prin acea situaţie până suntem în stare să prindem esenţialul. Esenţialul depinde de scopul fiecărei persoane în parte, acesta nu este la fel pentru toată lumea. 
            Ideea e că, trebuie ştiut că viaţa ne dă nenumărate lecţii, dacă acestea se tot repetă şi se tot repetă înseamnă că nu întelegem îndeajuns de bine ce avem de făcut mai departe. Atunci când realizăm că trebuie să schimbăm ceva la noi, înseamnă că am prins esenţialul şi putem trece la „nivelul următor”. Dar pentru acest lucru trebuie depus cel puţin un minim de efort, trebuie să ne dorim să ieşim din bula negativismului, să facem un pas mai departe şi să vedem bucuriile din spatele problemelor. Fiecare zi are ceva special în spatele măştii dure pe care, poate, ne-o arată. Nu vă lăsaţi conduşi de un impuls negativ care vă face supăraţi pe viaţă. Nu uitaţi, viaţa nu e persoană, aşa că trataţi-o ca atare! Viaţa e de multe ori aşa cum o vezi, BUNĂ sau REA, dar asta nu o face o persoană. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu